Vzdelávať sa urobiť skúšku, alebo si kúpiť nové tenisky....

Napísal(a): Denisa Pagacova do: Vzdelevanie kedy: Koment: 0 Zobrazené: 4401

  Stretli sme sa so študentom,  ktorý sa hlásil na konzultácie, ale potom sa v ňom niečo zmenilo, povedal prepáčte, ale mne stačí jedna konzultácia matematiky ja už to nepotrebujem však to nejako zvládnem tú písomku, však to nejako dám.

Myslíte, si že to dal veru nie, opäť sa ozval po týždni opäť ten istý cyklus... opäť neuspel.

Spýtali sme sa ho prečo to robí, keď vie, že jeden krát prísť na konzultáciu nemá zmysel a hovorí, ale viete ja si potrebujem kúpiť nový telefón a takisto tenisky, lebo môj kamarát ich má a ja som ich chcel takisto, ale pritom si neuvedomil..., že uspieť a posunúť sa ďalej v živote zahodil behom jednej chvíle výmenou, za materiálne veci. Poviete si veď chce byť cool, žiaden looser, aby dobre vyzeral, aby zapadol medzi svoju skupinku rovesníkov.

Ale raz príde do veku, keď zrazu zistí, ale ja za sebou nič nemám premárnil som čas nad materiálnymi vecami a tie pravé hodnoty života s nimi tiež.

Pretože čas letí a rok ubehne ako keby prešiel jeden týždeň života, preto radšej si zvážiť čo chceme a aký mám cieľ či uspieť, a mať nielen dobrý pocit, že som niečo v živote dosiahol, ale že mi niečo vyšlo, o čom som sníval a čo som sa snažil.

Nie každý deň vychádza slniečko, občas príde dážď i s nimi samé blesky, ale tie nás posunú ďalej .... a týmto chceme povedať, že i keď na začiatku je to veľmi ťažké pochopiť princíp počítania a logiky v matematike, tak na konci si poviete veď to nič nie, konečne som to pochopil a keď budem takto počítať a pripravovať sa každý deň, určite ma nič nezaskočí.

Jedna veta nás v živote dostala:     " Ak je skutočne ťažký začiatok , tak potom je to o to sladšie na konci. "

Články v rovnakej kategórii

Súvisiace články podľa tágov

    Koment

    Leave your comment